Tänk globalt, handla lokalt

JordenPå P1 hördes häromdagen ett reportage från Arvika som under 2000 drabbades av en stor översvämning. Reportern undrade om Arvikaborna sedan dess förändrat sin livsstil i mindre klimatpåverkande riktning. Svaret var nej.

En man sa typ: Det är ingen idé att göra något, det är ju ändå USA och Kina som släpper ut mest. Det är ett intressant resonemang. Det är med samma resonemang helt OK för mig att slå min granne så länge det pågår ett folkmord i darfur.

Ständigt när det gäller miljöarbete gäller den urgamla devisen ”tänk globalt, handla lokalt”. Du kan inte sitta på ditt arsle och vänta på att EU, FN eller George Bush ska lösa problemet när det är din livsstil som ÄR problemet. Förändringen måste börja hos dig.

Sen kan du kräva av ditt kommunalråd, Fredrik Reinfeldt, José Manuel Barroso, Bai Ki-Moon och Gud (om du tror han finns) om hjälp att förändra ditt liv i en klimatkonservativ inriktning.

Lena Sundström har skrivit en läsvärd krönika om klimatdrevet och komplexiteten i frågan.

Andra bloggar om: ,
Pingat på intressant

Publicerat november 11th, 2006. Trackback: trackback

Comments are closed.