Rosa bandet ljuspunkt i en maskulin värld

Rosa Bandet, foto: Karl GaborI går gick rosa bandet-galan av stapeln i tv3. (Jag kunde inte se för tele2vision har digitaliserat bort trean för mig).

Jag tycker det är förbannat bra, rent ut sagt, att en så stor kampanj ägnas åt en sjukdom som drabbar kvinnor. Vi lever i en värld där den mesta medicinska forskningen ägnar sig åt typiskt manliga sjukdomar och stora delar av vårt samhälle är anpassat efter den traditionella mannens sätt att leva.

Så, killar, skänk en slant till rosa bandet. Annars kanske någon blir tvungen att skära brösten av din flickvän någon gång i framtiden. Och det vill du väl inte?

Andra bloggar om: , , ,
Pingat på intressant

Publicerat november 1st, 2006. Trackback: trackback
 1. Mia skrev 1 november, 2006 klockan 09:14

  Jag fick ett rosa band av Anders (han har ett också)…!

 2. Biggles skrev 1 november, 2006 klockan 10:08

  Fler män drabbas av prostatacancer än kvinnor som drabbas av bröstcancer. Och dödligheten i prostatacancer är högre än i bröstcancer. Men inga galor och blåa band finns för männen. Inga rutinundersökningar utförs heller. Tänk att det aldrig kan bli jämlikt i vårt samhälle, utan alltid ska väga över på det ena eller andra könet…

 3. gertrud skrev 1 november, 2006 klockan 19:06

  Det finns blå band som stöder forskningen av prostatacancer. Säljs t ex på Apoteket under kampanjveckor precis som de rosa banden.

 4. Biggles skrev 2 november, 2006 klockan 10:01

  Intressant. Det hade jag ingen aning om. Vilket är anmärkningsvärt i sig. Att man inte lyckats nå ut på samma sätt.