Sossarna vinner valet… …kanske

Idag publicerar DN en opinionsundersökning från TEMO som visar att de borgerliga har ökat sitt försprång men att det fortfarande är väldigt jämt.

Om det dagen innan valet fortfarande är så här jämt tror jag att vänsterblocket har fördel av det. Man ska inte underskatta de socialdemokratiska soffliggarna. I TEMOs mätning är 22,8 % osäkra och jag våga sticka ut näsan och säga att de är mest gamla sosseväljare som kommer vänta in i det sista med att bestämma sig för vad de ska rösta på. Är det väldigt jämt kommer de falla tillbaka på sossarna och vara tungan på vågen.

Fortfarande kan mycket hända och om borgarna drar ifrån kan de vinna stort. Det enda vi vet är att det förmodligen blir det mest spännande valet på väldigt länge.

(p.s. Kan bara notera att mp vuxit med en procent sedan jag gick med. Jag tar självklart åt mig äran d.s.)

Andra bloggar om: , ,

Publicerat augusti 18th, 2006. Trackback: trackback
 1. Freddy skrev 10 september, 2006 klockan 00:49

  Hejsan gott folk.

  Ärligt talat, vilken regering har visat sig regeringsdugligt i alla lägen? inte är det då borgarna. Alla mins säkert hur det gick förra gången som sverige hade en borgerlig regering och hur det gick då. Massarbetslöshet, total kaos inom alla områden, fördubblad utlandsskuld, jätteräntor på 500% strejker mot borgarnas politik om att sänka A-kassan, och det var en jättedemonstration utanför riksdagshuset och hela stockholm var full av arbetslösa LO medlemmar, omkring 40.000 som demonstrerade. Dom kom med buss, tåg och flyg och det fick jätterubriker i alla media. Massor av drabbade fick gå från sina hem pga den dåvarande borgerliga regeringens högerpolitik, detta inträffade 1991-1994. Glöm för guds skull inte detta och hur eländigt allt var på den tiden. Det tog ca 7-9 år för den socialdemokratiska regeringen som sedan tillträdde att sanera och städa upp efter denna högerregering, svenska folket fick verkligen känna av massor av nedskärningar under dessa år, då var det verkligen illa för sverige och för svenska folket och sverige var väldigt illa ute rent finansiellt, faktiskt på gränsen till bankrutt, dom skuldsatte hela svenska folket upp över örona och efterlämnade ett land som var totalt kört i botten med ett jättelikt budget underskott. GLÖM ALDRIG DETTA NÄR NI NU GÅR OCH RÖSTAR DEN 17 SEPTEMBER 2006. Låt er inte luras av den Borgerliga Alliansens löften om skattesänkningar och allt annat och ta erat ansvar och varna alla förstagångsväljare så dom vet vad dom ska rösta på! Den enda regering som är trovärdig och som bevisligen kan regera detta land är en Socialdemokratisk regering med eller utan vänsterpartiet och miljöpartiet. GÅ OCH RÖSTA OCH RÖSTA !! Detta val är enormt viktigt.

 2. Freddy skrev 10 september, 2006 klockan 00:55

  Hejsan gott folk.

  Ärligt talat, vilken regering har visat sig regeringsdugligt i alla lägen? inte är det då borgarna. Alla mins säkert hur det gick förra gången som sverige hade en borgerlig regering och hur det gick då. Massarbetslöshet, total kaos inom alla områden, fördubblad utlandsskuld, jätteräntor på 500% strejker mot borgarnas politik om att sänka A-kassan, och det var en jättedemonstration utanför riksdagshuset och hela stockholm var full av arbetslösa LO medlemmar, omkring 40.000 som demonstrerade. Dom kom med buss, tåg och flyg och det fick jätterubriker i alla media. Massor av drabbade fick gå från sina hem pga den dåvarande borgerliga regeringens högerpolitik, detta inträffade 1991-1994. Glöm för guds skull inte detta och hur eländigt allt var på den tiden. Det tog ca 7-9 år för den socialdemokratiska regeringen som sedan tillträdde att sanera och städa upp efter denna högerregering, svenska folket fick verkligen känna av massor av nedskärningar under dessa år, då var det verkligen illa för sverige och för svenska folket och sverige var väldigt illa ute rent finansiellt, faktiskt på gränsen till bankrutt, dom skuldsatte hela svenska folket upp över örona och efterlämnade ett land som var totalt kört i botten med ett jättelikt budget underskott. GLÖM ALDRIG DETTA NÄR NI NU GÅR OCH RÖSTAR DEN 17 SEPTEMBER 2006. Låt er inte luras av den Borgerliga Alliansens löften om skattesänkningar och allt annat och ta erat ansvar och varna alla förstagångsväljare så dom vet vad dom ska rösta på! Den enda regering som är trovärdig och som bevisligen kan regera detta land är en Socialdemokratisk regering med eller utan vänsterpartiet och miljöpartiet. GÅ OCH RÖSTA OCH RÖSTA RÄTT!! Detta val är enormt viktigt. Det kan inträffa igen om olyckan är framme och vi får en Borgerlig regering!

 3. Jaxell skrev 10 september, 2006 klockan 01:50

  Fast politiken nu verkar ju ändå något annorlunda än politiken då. I dåläget fick jag Fredrik Reinfeldt mycket hård kritik av sina medarbetare för att han kritiserade den dåvarande regeringen väldigt hårt. Politiken ser väl ändå inte likadan ut nu som den gjorde då. Nu var jag visserligen mycket yngre då, men som jag uppfattade det så gick de för långt i sina skattesänkningar och nedskärningar då jämfört med nu.

 4. Freddy skrev 20 oktober, 2006 klockan 23:47

  Hej igen gott folk. Mins ni vad jag skrev den 10 september? Om inte…Läs här ovanför, jag varnade kraftfullt för vad som kommer att hända om vi får en borgerlig regering, jag fick rätt till 100% och det blev ännu värre än så, Moderaterna är inte det NYA moderaterna utan samma gamla högerparti som dom alltid varit, det har väl tydligt framgått av alla fuskande moderata ministrar, just nu är det 2 som fått gå och moderaterna har blivit avslöjade för att ha lurat hela svenska folket att rösta på dom. Dessutom så är ju en stor del av dom borgerliga ministrarna inte torr bakom örona och har ingen som helst politisk erfarenhet av att sitta och regera ett land inkl Fredrik Reinfeldt som framstås som en omogen och tafatt snorunge, och han ska vara sveriges Stadsminister, ja fyy fan alltså vilken cirkus det kommer att bli! Mins ni vad jag sa om Socialförsäkringarna? Jag fick rätt även där, fast det blir ännu värre! Nu måsta vi gemensamt försöka att göra något för att förhindra en social katastrof när det gäller alla som är arbetslösa och har A-kassa eller Aktivitetsstöd, dessa försäkringar ska ju sänkas till 65%. LO har börjat mobilisera samtliga fackförbund och kommer att sätta in stridsåtgärder om dom inte kan förhandla med ansvarig minister angående förämringarna av socialförsäkringarna. Väldigt många som röstade på något av dom borgerliga partierna har ångrat sig stort och känner sig lurade. Vad var det jag sa, fick jag inte rätt kanske? Hur ska det nu gå egentligen, konflikter, strejker, personliga katastrofer, rädda och oroliga människor som inte vet vad dom ska ta sig till. Framtiden får utvisa vad som händer med sverige.

  Tack för ordet.

 5. Jaxell skrev 22 oktober, 2006 klockan 23:10

  Jag tycker det är tragiskt det sätt som medierna och opositionen bedriver sin krigsföring. Hälften av oss som skriver här betalar inte TV-avgift med blir fly förbannade bara för att dom vi inte röstade på och vann inte gör det. Eller vaddå, det handlar om att dom bröt mot lagen snarare än hur mycket det påverkar deras arbete? Men om Peter Eriksson skulle fått en ministerpost så skulle ingen av er suttit och klagat på att han gömde flyktingar i sitt hem, olaglig kan tilläggas, och stolt medger det i TV? Nej, sluta gräva efter petitesser att klaga på. Och angående sänkning av försäkringar så visste alla att dessa förändringar skulle ske. Det är klart att du hade rätt om du läst i deras valmanifest.

 6. emil. skrev 24 oktober, 2006 klockan 18:39

  Jag tycker det är jättebra att Jaxell håller fanan högt på den här sidan. Behöver du avlösning är det bara att säga till =)