Sossarna förlorar valet… …kanske

Så presenterades äntligen det socialdemokratiska framtidsprogrammet. Jag brukar inte tillhöra de som klagar på sossarnas bidragspolitik. Tvärtom tycker jag att det är samhällets ansvar att se till att alla medborgare klarar sig oavsett handikapp, sjukdom eller arbetslöshet. Men det finns gränser.

När attackerna från borgerligt håll är kraftigare än någonsin väljer socialdemokraterna att lacka de borgerligas svartmålning med att med ändrade bidragsregler förbättra de ekonomiska villkoren för de som inte arbetar. Sossarnas valmanifest känns förutsägbart och föga framåtblickande.

Trots bidragsbuffén finns det saker i valmanifestet som jag gillar. Till exemplel en-procents-målet för forskning och miljarderna till att göra oss kvitt oljan.

Vill du veta mer om valmanifestet kan du läsa DNs fina sammanfattning.

Andra bloggar om: , ,

Publicerat augusti 18th, 2006. Trackback: trackback

Comments are closed.