Live8 sätter press på G8.

new-9.jpgI skrivande stund pågår live8-konserterna på tio ställen över hela jorden. Ett enligt mitt tycke fantastiskt inititativ. Med risk för att låta ironisk skulle man kunna säga att världen ska räddas med entertainment.

Artisterna visar att de faktiskt bryr sig och smetar av det intresse som de vanligtvis brukar vara föremål för på afrikas fattigdomsproblem. Det visar också att artisterna och alla deras fans har hög moral och förmåga till empati. På onsdag får vi se om de 8 männen på G8-mötet kan frambringa samma medmänsklighet.

Vill du visa att du tar världens fördelningsproblem på allvar? Skriv på här.

(F.ö undrar jag hur det kommer sig att varken Britney Spears eller 50 cent inte medverkar vi någon av konserterna…)

Publicerat juli 2nd, 2005. Trackback: trackback
  1. Jaxell skrev 3 juli, 2005 klockan 12:35

    troligen medverkade de inte för att de istället medverkar på evenemang som stöder kriget i irak och prisar president bush. (skrivet på en hp iPAQ.)